Mrożone pierogi z jagodami

 

Jagody są owocami pomocnymi w leczeniu infekcjach układu moczowego, a znajdujące się w nich flawonoidy przeciwutleniacze mają działanie antynowotworowe. Według specjalistów departamentu chronią przed rakiem jelit i obniżają poziom cholesterolu.

 

Obecne w listkach jagodowych pektyny, kwasy organiczne oraz potas wspomagają pracę układu krążenia, a także wzmacniają włosowate naczynia krwionośne, uniemożliwiając przenikanie do nich cholesterolu. Liście jagód bogate są także w flawonoidy działające moczopędnie i łagodząco przy dolegliwościach pęcherza, a glukochinon – ubstancja podobna w działaniu do insuliny obniża poziom cukru we krwi.

PIEROGI Z JAGODAMI

Pierogi z jagodami. Głęboko mrożone. Masa opakowania netto 500g

 

Skład: Mąka przenna, czarne jagody, olej, cukier, sól 

Sposób przyrządzania: Pierogi z jagodami wrzucić na wrzącej wody. Gotować mieszając co jakiś czas . Piergo gotowe po około 5 minutach. 

Warunki przechowywania: Zamrożone pierogi z jagodami przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18C 

Uwagi: Chronic przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. Zawartośc nadzienia 20%