Mrożone pierogi ruskie
Popularny biały ser zawiera spore ilości białka i aminokwasów, niezbędnych do budowy nowych tkanek. Poza tym znajdziemy w nim takie pierwiastki jak magnez czy wapń, który dobroczynnie wpływa na kondycję zębów i kości oraz bierze udział w kurczliwości mięśni.
W przeciwieństwie do sera żółtego, biały ser nie podnosi poziomu cholesterolu, a także nie przyczynia się z czasem do powstawania miażdżycy. Ser biały poprawia natomiast przemianę materii, a do tego łagodzi stany mdłości wywołane zatruciem pokarmowym. Jego spożywanie jest polecane osobom cierpiącym na chorobę wrzodową oraz przy nadkwasocie żołądka. Jest również polecany w stanach zapalnych błony śluzowej jelit. Dzięki zawartości witamin z grupy B, poprawia stan skóry oraz zbawiennie wpływa na pracę narządu wzroku.
PIEROGI RUSKIE
Pierogi ruskie. Głęboko mrożone. Masa opakowania netto 500g
Skład: Mąka przenna, zieminiaki, olej, twaróg, cebula, sól, przyprawy
Sposób przyrządzania: Pierogi z kapustą ruskie wrzucić na wrzącej wody. Gotować mieszając co jakiś czas . Piergo gotowe po około 5 minutach.
Warunki przechowywania: Zamrożone pierogi ruskie przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18C
Uwagi: Chronic przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. Zawartośc nadzienia 35%