Mrożone pierogi z truskawkami

 

Właściwości odżywcze i lecznicze truskawek są nie do przecenienia. Poleca się je reumatykom, cierpiącym na schorzenia wątroby, a także nerek – są bowiem moczopędne.Truskawki działają też dobroczynnie na serce: obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie tętnicze. Są wskazane dla osób z nadwagą i otyłych. Zawarte w truskawkach minerały i witaminy korzystnie wpływają nawłosy, a truskawkowa maseczka wygładza i nawilża cerę.

 

Truskawki są dziełem człowieka, a nie przyrody, nie ma bowiem truskawek rosnących dziko. Powstały w połowie XVII wieku ze skrzyżowania dwóch gatunków poziomek. Od tego czasu pojawiło się wiele odmian truskawek – deserowe, do zamrażania, na przetwory.

 

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI

Pierogi z truskawkami. Głęboko mrożone. Masa opakowania netto 500g

 

Skład: Mąka przenna, truskawki, olej, cukier, sól 

Sposób przyrządzania: Pierogi z truskawkami wrzucić na wrzącej wody. Gotować mieszając co jakiś czas . Piergo gotowe po około 5 minutach. 

Warunki przechowywania: Zamrożone pierogi z truskawkami przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18C 

Uwagi: Chronic przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. Zawartośc nadzienia 25%