Mrożone pierogi z serem

 

Popularny biały ser zawiera spore ilości białka i aminokwasów, niezbędnych do budowy nowych tkanek. Poza tym znajdziemy w nim takie pierwiastki jak magnez czy wapń, który dobroczynnie wpływa na kondycję zębów i kości oraz bierze udział w kurczliwości mięśni.

 

W przeciwieństwie do sera żółtego, biały ser nie podnosi poziomu cholesterolu, a także nie przyczynia się z czasem do powstawania miażdżycy. Ser biały poprawia natomiast przemianę materii, a do tego łagodzi stany mdłości wywołane zatruciem pokarmowym. Jego spożywanie jest polecane osobom cierpiącym na chorobę wrzodową oraz przy nadkwasocie żołądka. Jest również polecany w stanach zapalnych błony śluzowej jelit. Dzięki zawartości witamin z grupy B, poprawia stan skóry oraz zbawiennie wpływa na pracę narządu wzroku.

PIEROGI Z SEREM

Pierogi z serem. Głęboko mrożone. Masa opakowania netto 500g

 

Skład: Mąka przenna, olejj, twaróg, cukier, mleko w proszku, cukier waniliiowy, sól, błonnik przenny 

Sposób przyrządzania: Pierogi z serem wrzucić na wrzącej wody. Gotować mieszając co jakiś czas . Piergo gotowe po około 5 minutach. 

Warunki przechowywania: Zamrożone pierogi z serem przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18C 

Uwagi: Chronic przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. Zawartośc nadzienia 35%