Mrożone pierogi z pieczarkami
Pieczarki mają rewelacyjny wpływ na zdrowie człowieka – twierdzą naukowcy. Niezależna od siebie badania dowiodły, że obecność pieczarek w diecie pomaga m.in. w odchudzaniu, wzmacnia odporność, wspomaga układ krążenia.
Ze względu na wyjątkowe właściwości prozdrowotne, pieczarki zaliczono do tzw. żywności funkcjonalnej. Oprócz wartościowego białka (zawiera prawie wszystkie aminokwasy), dobrze przyswajalnych węglowodanów i tłuszczów (w tym korzystnych dla zdrowia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych), pieczarki są dobrym źródłem potasu, miedzi, selenu, zawierają jod, błonnik, witaminę A, E, witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy) a nawet witaminę D.
PIEROGI Z PIECZARKAMI
Pierogi z pieczarkami. Głęboko mrożone. Masa opakowania netto 500g
Skład: Mąka przenna, pieczarki, olej, cukier, sól
Sposób przyrządzania: Pierogi z pieczarkami wrzucić na wrzącej wody. Gotować mieszając co jakiś czas . Piergo gotowe po około 5 minutach.
Warunki przechowywania: Zamrożone pierogi z pieczarkami przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18C
Uwagi: Chronic przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. Zawartośc nadzienia 35%