Mrożone pierogi z mięsem
Wbrew powszechnemu przekonaniu, mięso jest wartościowym produktem bogatym w białko, żelazo, cynk i witaminy z grupy B oraz PP. Dlatego mając na uwadze znaczną zawartość wysokowartościowego białka, ważne jest, aby w okresie dojrzewania i dorastania spożywać mięso i jego przetwory.
I to każdego rodzaju mięsa. Dlatego wysokowartościowego, ponieważ zawiera ono wszystkie niezbędne aminokwasy potrzebne do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Zawiera albuminy, globuliny, nukleoproteidy, kolagen i elastynę. Zawartość białka zawartego w mięsie chudym waha się od 15% do 20% i jest go zdecydowanie więcej właśnie w mięsie chudym. Dzienne zapotrzebowanie człowieka na białko waha się od 0,8g do 1g na 1 kg masy ciała.
PIEROGI Z MIĘSEM
Pierogi z mięsem. Głęboko mrożone. Masa opakowania netto 500g
Skład: Mąka przenna, mięso wieprzowe, warzywa, olej, przyprawy, sól
Sposób przyrządzania: Pierogi z mięsem wrzucić na wrzącej wody. Gotować mieszając co jakiś czas . Piergo gotowe po około 5 minutach.
Warunki przechowywania: Zamrożone pierogi z mięsem przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18C
Uwagi: Chronic przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. Zawartośc nadzienia 35%