Mrożone pierogi z kapustą i grzybami 

 

Kapusta leczy kaca, choroby stawów i wszelakie guzy. Zapobiega anemii i obrzękom, podnosi odporność i zapewnia piękne włosy, skórę i paznokcie. A w dodatku ma mało kalorii. Według legendy główki kapusty powstały z łez Likurga, którego bóg wina Bachus ukarał za zniszczenie winnicy.

 

Kapusta ma opinię ciężkostrawnej, niezbyt zdrowej i pospolitej jarzyny w złym guście. Niezasłużenie. Na ten wizerunek wpływają tradycyjne dodatki, te golonki, boczki i kiełbasy. Przez nie kapuściane dania są kaloryczne i ciężkostrawne. A przecież właściwości lecznicze kapusty znane są od lat. Krewni kapusty to brokuły, kalafior, kalarepka oraz  brukselka.

 

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Pierogi z kapustą i grzybami. Głęboko mrożone. Masa opakowania netto 500g

 

Skład: Mąka przenna, mięso wieprzowe, warzywa, olej, przyprawy, sól 

Sposób przyrządzania: Pierogi z kapustą i grzybami wrzucić na wrzącej wody. Gotować mieszając co jakiś czas . Piergo gotowe po około 5 minutach. 

Warunki przechowywania: Zamrożone pierogi kapustą i grzybami przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18C 

Uwagi: Chronic przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. Zawartośc nadzienia 35%